maanantai 14. toukokuuta 2012

Metamorfoosi

Kuten oli aikomus, tuli mökillä kuvattua. Onneksi sää oli suotuisa kuten aiemmin viikolla toivoin. Hieman jo näytti toivottomalta koko perjantain ja lauantainakin vielä puolille päivin sataessa, mutta siitä se sää onneksi lähti kirkastumaan ja päästiin hommiin. Tähän settiin sain idean kuluneella viikolla ja tiesin jo idean saadessani, että näistä tulee kovia ruutuja, joskin toteutuksen käytännön puolesta saimme hieman kädenvääntöäkin aikaan sillä Hannu halusi olla varma turvallisuudestani. Itse en uskonut vaaraa olevankaan, mutta ihan kivahan se on, että toinen huolehtii.

Tällä kertaa lähdimme hakemaan hieman erikoisempaa luontokuvaa jossa olisin ikäänkuin koteloituneena koivunrunkoon. "Kotelon" toteutimme kelmulla ja soppeli koivu löytyi pian mökin takaa, kuitenkin sen verran sivumpaa ettei mökki tullut kuviin.

Vielä talvehtimassa..

..kunnes kevään ensisäteet herättävät uinuvan.


Valoa kohti!


Hannu onnistui jälleen toteuttamaan visioni mitä parhaiten, jopa paremmin kuin osasin itse kuvitella. Jälkikäsittelyllä kuvista saatiin kaivettua hieman lämpöä, kevään tuntua. Kuvaustilanteessa Hannu oli myös keksinyt kokeilla säätää syväterävyyttä jolla hän saikin nostettua kuvan etualalta yksityiskohtia jättäen hahmoni enemmän taustalle.


Vaikutelma on aivan erilainen kuin tarkennuksen ollessa minussa ja itse pidän jälkimmäisiä kiinnostavampina. Tästä setistä toivoin alunalkaenkin saavani kuvan erääseen kilpailuun ja sellaisen sain, oma suosikkini löytyikin juuri näistä etualaan tarkennetuista kuvista. 

Viimeisenä muttei vähäisimpänä kisakuvani.


“Kotelo on hyönteisten täydelliseen muodonvaihdokseen liittyvä kehitysvaihe toukka-asteen ja aikuisen yksilön välillä. Kotelovaiheessa hyönteinen ei nauti mitään ravintoa ja lepää yleensä liikkumattomana paikoillaan.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti